Tri osobe dragovoljno predale ručne bombe, zračnu pušku i streljivo

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/10/ručne.bombe.7.10.jpg

Oružje, streljivo i bombe preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 7. listopada, dvije osobe s koprivničkog područja dragovoljno su predale zračnu pušku i 330 komada streljiva, dok je osoba s križevačkog područja dragovoljno predala šest ručnih bombi. Oružje, streljivo i bombe preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.
      
Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  
 
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica