Tri osobe lakše ozlijeđene

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer oko 20.15 sati u Koprivnici u Ulici Ante Starčevića zbog nepropisnog uključivanja u promet i nepropisnog kretanja sudarila su se dva biciklista, a jedan je lakše ozlijeđen. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Jučer, 21. travnja, oko 16.25 sati u Križevcima u Koruškoj ulici zbog nepropisnog kretanja automobil je sletio van kolnika i udario u prikolicu teretnog automobila. Vozačica i putnik lakše su ozlijeđeni.

Jučer oko 20.15 sati u Koprivnici u Ulici Ante Starčevića zbog nepropisnog uključivanja u promet i nepropisnog kretanja sudarila su se dva biciklista, a jedan je lakše ozlijeđen.

 

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.

Vozač bicikla mora upravljati vozilom na način kojim se ne umanjuje stabilnost vozila i ne ometaju drugi sudionici u prometu, a osobito ne smije skidati istodobno obje ruke s upravljača, pridržavati se za drugo vozilo, prevoziti, vući ili gurati predmete koji ga mogu ometati u upravljanju vozilom ili ugrožavati druge sudionike u prometu.

Noću i u uvjetima smanjene vidljivosti koristite reflektirajuće prsluke ili biciklističku reflektirajuću odjeću, te ispravna propisana svjetla – prednje bijelo i stražnje crveno.



Stranica