U dvije prometne nesreće tri osobe ozlijeđene

Slika PU_KK/Vijesti/2018/07/IlustracijPUpolicajka.jpg

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe ozlijeđene.     

U utorak, 17. srpnja, oko 7.15 sati u Koprivnici 57 – godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registracijske oznake krećući se Ulicom Josipa Jurja Strossmayera. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Antuna Mihanovića oduzela je prednost prolaska teretnom vozilu Citroen koprivničke registracijske oznake, kojim je Ulicom Antuna Mihanovića upravljao 60 – godišnji vozač. Tom prilikom vozila su se čeono sudarila, a Opel je odbačen na nogostup uz sjeverni rub kolnika. U ovoj prometnoj nesreći oboje vozača je ozlijeđeno. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. 

Potom, oko 9 sati u Koprivnici 67 – godišnji vozač upravljao je mopedom Tomos koprivničke registracijske oznake Varaždinskom cestom u smjeru Kunovec Brega. Dolaskom do raskrižja Varaždinske ceste s Ulicom Tina Ujevića uslijed neprilagođene brzine udario je u stražnji dio teretnog vozila Mercedes, kojim je u istom smjeru upravljao 26 – godišnji vozač, a koji je u namjeri skretanja u lijevo u Ulicu Tina Ujevića zaustavio kretanje vozila radi propuštanja vozila iz suprotnog smjera. U ovoj prometnoj nesreći vozač mopeda je teško ozlijeđen. Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a protiv vozača mopeda biti će pokrenut prekršajni postupak. 

Oprezno u prometu          

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da brzinu kretanja svog vozila prilagode stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Sve sudionike u prometu podsjećamo da se pridržavaju prometnih pravila i prometnih znakova, posebice onih koji se odnose na prednost prolaska posebice na raskrižjima i prilikom skretanja na ravnom dijelu ceste.



Pisane vijesti