U Križevcima i Đurđevcu održane info točke o sigurnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/04/Moto-skup KŽ (1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Info točke bile su usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala, mopeda i motocikala te pješake

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 18. travnja, u sklopu održavanja „11. Moto i biciklističkog druženja i posvećenja biciklista i motociklista“, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info točku u Križevcima na Trgu Josipa Juraja Strossmajera. Također, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac održali su info točku u Đurđevcu u sklopu moto-skupa na kojem je prisustvovalo više stotina motociklista s područja Đurđevca i ostalih dijelova Hrvatske.
 
Info točke bile su usmjerene na tzv. „4 glavne ubojice u prometu“, mlade vozače, vozače bicikala, mopeda i motocikala te pješake.
 
Policijski službenici su posjetitelje savjetovali o sigurnom sudjelovanju u prometu, o smanjenju broja prometnih nesreća i stradavanja u njima, a posebno vozače motocikala, mopeda i bicikala da kao jedna od najugroženijih i najrizičnijih skupina sudionika u prometu budu strpljivi te da poštuju prometne propise, da održavaju razmak između vozila i izbjegavaju nepotrebna pretjecanja vozila i „slalom vožnju“ kao i iznenadna zaustavljanja te da pravovremeno pomoću pokazivača smjerova daju ostalim vozačima do znanja da namjeravaju izvršiti određenu radnju vozilom, a posebnu pozornost da obrate na pješake i djecu u prometu.
 
Također, prisutnima je skrenuta pozornost na obvezu nošenja zaštitne kacige na glavi prilikom sudjelovanja u prometu, da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko namjeravaju upravljati vozilima te da se pridržavaju prometnih propisa i prometnih pravila, posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.

Zbog povećanog intenziteta prometa na našim prometnicama, svim sudionicima u prometu skrenuta je pozornost na povećani oprez radi sigurnosti svih sudionika u prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila