U Križevcima održana info-točka

Slika PU_KK/Vijesti/2016/11/InfoTocKz19.11.jpg

U cilju povećanja sigurnosti na našim prometnicama policijski službenici Policijske postaje Križevci su u subotu, 19. studenoga, u vremenu od 19 do 20 sati održali info - točku nedaleko ugostiteljskog objekta, na temu alkoholiziranosti vozača i mladih vozača, te prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, koji su dva najčešća uzroka događanja prometnih nesreća.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U cilju povećanja sigurnosti na našim prometnicama policijski službenici Policijske postaje Križevci su u subotu, 19. studenoga, u vremenu od 19 do 20 sati održali info - točku nedaleko ugostiteljskog objekta, na temu alkoholiziranosti vozača i mladih vozača, te prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, koji su dva najčešća uzroka događanja prometnih nesreća.

I ovakvim preventivnom djelovanjem nastoji se utjecati na smanjenje događanja prometnih nesreća i stradavanje sudionika. Posjetiteljima su dani savjeti o sigurnom sudjelovanju u prometu, a obzirom na kišovito vrijeme, te mokre i skliske kolnike pozvani su i na oprez prilikom vožnje kao i na obvezu poštivanja  prometnih znakova i pravila koja se odnose na brzinu.

Preventivnim djelovanjem utječe se na svijest svih sudionika u prometu, a prvenstveno vozača i mladih vozača, da ne sudjeluju u prometu na cestama i ne upravljaju vozilima ako su pod utjecajem alkohola, te  da uspore i prilagode vožnju stanju i osobinama ceste, kao i trenutnim uvjetima i trenutnoj prometnoj situaciji.



Stranica