U nesrećama ozlijeđene dvije osobe

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer oko 19.30 sati u Koprivnici vozač rođen 1948. upravljao je automobilom koprivničkih registracijskih oznaka, Križevačkom ulicom u smjeru raskrižja s Ulicom Dubovec. Dolaskom u neposrednu blizinu kuće broj 56 nije propustio pješakinju rođenu 1976., koja je gurajući bicikl prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed opisanog došlo je do udara prednjeg dijela automobila u pješakinju, koja je pala na kolnik i teže je ozlijeđena.

Foto: Ilustracija

Jučer, 26. ožujka, oko 9.25 sati u Koprivnici 20 – godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom s priključnim vozilom zagrebačkih registracijskih oznaka, Križevačkom cestom u smjeru Zagrebačke ulice. Dolaskom do raskrižja sa zaobilaznom cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, bez zaustavljanja ušao je u raskrižje i oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu koprivničkih registracijskih oznaka, kojim je Križevačkom cestom u smjeru zaobilazne ceste upravljala 22 – godišnja vozačica. Zbog toga je teretni automobil udario u prednji dio osobnog automobila, koji je od siline udarca odbačen na biciklističko - pješačku stazu.

U ovoj prometnoj nesreći 22 – godišnja vozačica je lakše ozlijeđena, a vozači nisu bili pod utjecajem alkohola.

Protiv vozača biti će podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Jučer oko 19.30 sati u Koprivnici vozač rođen 1948. upravljao je automobilom koprivničkih registracijskih oznaka, Križevačkom ulicom  u smjeru raskrižja s Ulicom Dubovec. Dolaskom u neposrednu blizinu kuće broj 56 nije propustio pješakinju rođenu 1976., koja je gurajući bicikl prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Uslijed opisanog došlo je do udara prednjeg dijela automobila u pješakinju, koja je pala na kolnik i teže je ozlijeđena.

Sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola.

Protiv vozača biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska!

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.

Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica