U pet prometnih nesreća tri osobe lakše ozlijeđene

Slika PU_KK/Vijesti/2016/03/kapa,palica.bmp

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom zabilježena je jučer oko 10.35 sati u Koprivnici u Marofskoj ulici, gdje su se zbog neprilagođene brzine pri vožnji u slijedu sudarila dva osobna automobila. Jedna je putnica lakše ozlijeđena.

Oko 12.55 sati u Virju u Paromlinskoj ulici zbog nepoštivanja prednost prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Vozačica je lakše ozlijeđena.

Jutros, 6. rujna, oko 4 sata u Suhoj Kataleni u Ulici Matije Gupca zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u stup, drvo, ogradu i kuću. Vozač je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 0,79 promila.

Prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježene su u Koprivnici i Kalinovcu.

Oko 14 sati u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici zbog nepropisnog uključivanja u promet osobni automobil je naletio na biciklistu.

Oko 21 sat u Kalinovcu u Kolodvorskoj ulici zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i udario u drvo. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,73 promila i zadržan je do otrježnjenja.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Sve vozače starosti do 24 godine podsjećamo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za mlade vozača dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Podsjećamo vozače motornih vozila da brzinu kretanja svojih vozila trebaju uskladiti s postavljenom prometnom signalizacijom, gustoćom prometa, stanju kolnika i vremenskim prilikama.

Obzirom na nepovoljne vremenske uvjete (kiša) koji nas očekuju tijekom početka tjedna, apeliramo na vozače da dodatno smanje brzinu kretanja svojih vozila i povećaju međusobni razmak, te da obrate posebnu pozornost na pješake i vozače bicikala.

Pješake podsjećamo da u uvjetima smanjene vidljivosti i noću koriste reflektirajuću materiju odnosno izvor svjetlosti za sigurnije kretanje u prometu, a vozače bicikala na korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće. Podsjećamo pješake da su se dužni kretati izgrađenim nogostupima, a vozače bicikala na obavezno korištenje biciklističkih staza i traka. Prije nego što prijeđu cestu na obilježenim pješačkim prijelazima i prijelazima biciklističke staze preko ceste, pješaci i vozači bicikala moraju se uvjeriti da cestu mogu sigurno prijeći.

Roditeljima savjetujemo da djecu ne ostavljaju bez nadzora prilikom njihovog kretanja u prometu, te tijekom nove školske godine poduče djecu o sigurnom i pravilnom kretanju u prometu.

Vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta. Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.

Sve vozače motornih vozila molimo za poseban oprez u zonama škola i dječjih vrtića.



Stranica