U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj održana jednodnevna andragoška radionica

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/04/20220428_081348.jpg
  • Slika

Ovom radionicom policijskim službenicima, predavačima iz Policijske uprave koprivničko-križevačke omogućeno je osvježavanje i proširivanje andragoških znanja, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete programa cjeloživotnog obrazovanja policijskih službenika

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 28. travnja 2022. godine u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke, u organizaciji Policijske akademije, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održana je jednodnevna andragoška radionica, s ciljem da se osigura pristup novim trendovima učenja i poučavanja kojima predavači mogu podići kvalitetu svoje nastave.

Na radionici je sudjelovalo osam policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke, predavači programa specijalizacije, osposobljavanja, usavršavanja i policijskog treninga policijskih službenika koji su ovom prilikom proširili svoja znanja i vještine u planiranju nastave prema ishodima učenja i aktivnim metodama učenja.

Osmišljene su kao nadogradnja minimalnih pedagoških kompetencija koje su predavači stekli bilo Pedagoško-instruktivnim seminarima u organizaciji Policijske akademije bilo nekim drugim vidom pedagoškog osposobljavanja. Riječ je o jednoj od planiranih 20 radionica koje će tijekom 2022. biti održane po policijskim upravama, u svakoj po jedna.

Radionica je sadržajno bila usredotočena na praktične, primjenjive vještine predavača, a vodili su je iskusni predavači Sanja Klubička i Igor Štavlić, redoviti suradnici Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u radionicama za trenere/predavače u obrazovanju odraslih.

Polaznici su se tako mogli podsjetiti svojih andragoških znanja te ih proširiti novim spoznajama vezanim za planiranje i realizaciju nastave usmjerene prema polazniku. Također su imali prigodu primijeniti znanje i vještine u brojnim zadacima te na zabavan i interaktivan način osvijestiti prednosti aktivnih nastavnih metoda te rada u paru ili skupini.

Radionicu je otvorio načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Miroslav Puž, pozdravivši predavače i polaznike. Također, u uvodnom djelu prisutne su pozdravili, organizatorica radionice Ksenija Vujčić iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju i policijski službenik za stručno usavršavanje policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Darko Mihoković.

Ovom radionicom policijskim službenicima, predavačima iz Policijske uprave koprivničko-križevačke omogućeno je osvježavanje i proširivanje andragoških znanja, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete programa cjeloživotnog obrazovanja policijskih službenika.
 

Pisane vijesti