U prometnim nesrećama ozlijeđene tri osobe

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Jučer, 27. svibnja, u 9.49 sati u Đurđevcu, na raskrižju Vinogradske i Ulice grada Vukovara, zbog nepoštivanja prednosti prolaska bočno su se sudarili osobni i teretni automobil s priključnim vozilom. Jedna osoba je teže, a jedna lakše ozlijeđena.
 
Jučer oko 14 sati u Koprivnici u Dugoj ulici zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarili su se osobni automobil i moped. Vozač mopeda je pao i lakše je ozlijeđen.

Oko  14.10 sati, na cesti između Gotalova i Botova, zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika i prevrnuo se. Vozačica je lakše ozlijeđena.


Dobro  je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska i uključivanje u promet

Prilikom uključivanja vozilima s parkirališta, kolnih ulaza, garaža ili sličnih površina u promet na cesti potrebno je propustiti sva vozila i pješake koja se kreću cestom na koju se vozač uključuje.

Podsjećamo vozače motornih vozila da su dužni propustiti vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska, a prilikom skretanja ulijevo dužni su propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti.



Stranica