U prometnim nesrećama tri osobe lakše ozlijeđene

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. 

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Jučer, 29. svibnja, oko 6.45 sati u Koprivnici, na prijelazu biciklističke i pješačke staze preko kolnika Ulice braće Radić, zbog nepropisnog uključivanja u promet i neprilagođene brzine osobni automobil je naletio na biciklistu, koji je pao i lakše je ozlijeđen.

Jučer oko 14.15 sati u Koprivnici, na raskrižju odvojka parkirališta bolnice i Ulice dr. Željka Selingera,  zbog nepoštivanja prednosti prolaska vozačica mopeda je u izbjegavanju sudara pala na kolnik i lakše je ozlijeđena.

Oko 16.20 sati u Cubincu zbog nepropisnog pretjecanja osobni automobil je udario u ogledalo mopeda. Vozač mopeda je pao na kolnik i lakše je ozlijeđen.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Pješake podsjećamo na obvezu korištenja nogostupa, obilježenih pješačkih prijelaza, te korištenja reflektirajuće materije ili izvora svjetlosti noću i u vrijeme smanjene vidljivosti.

Vozače bicikala podsjećamo da su se dužni kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje potrebno je kretati se što bliže desnom rubu  kolnika.

Vozače mopeda i motocikala podsjećamo da u slučaju da su konzumirali alkoholna pića, droge ili lijekove koje smanjuju vozačke sposobnosti odnosno ukoliko osjećaju umor, niti ne pokušavaju upravljati mopedom ili motociklom u prometu na cesti jer ove okolnosti povećaju mogućnost događanja prometne nesreće ili pada s vozila.

Vozači i putnici u motornim vozilima koristite sigurnosni pojas makar vožnja trajala svega nekoliko minuta. Djecu u automobilima prevozite na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.



Stranica