U prometnoj nesreći na cesti Kloštar Vojakovački - Carevdar ozlijeđeno pet osoba

Slika /ikone/ilust.policija.png

U prometnoj nesreći ozlijeđeno je pet osoba

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 31. siječnja, oko 18.26 sati, na cesti Kloštar Vojakovački-Carevdar 29-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake u smjeru Carevdara. Prilikom nepropisnog pretjecanja skupa vozila - teretno vozilo Volvo i priključno vozilo Lemex koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 42-godišnji vozač.
Tom prilikom došlo je do udara Škode u osobni automobil VW Passat bjelovarske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do rotiranja i slijetanja Passata u putni jarak, dok je Škoda odbačena u teretni automobil Volvo, koji je također sletio van kolnika, a Škoda je udarila u osobni automobil Suzuki zagrebačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnji vozač i kretao se iza osobnog automobila Passat.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica Škode, vozač Passata, dvojica putnika u Passatu starosti 41 i 37 godina i 70-godišnja putnica u osobnom automobilu Suzuki. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.  

Zbog obavljanja očevida od 19 do 23.45 sati, za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 41 između Carevdara i Kloštra Vojakovačkog te se promet odvijao obilazno iz pravca Križevaca preko Lemeša Križevačkog, Treme, Lepavine te iz pravca Koprivnice preko Lepavine, Poganca, Apatovca, Križevci, za osobna vozila, dok je teretni promet pušten nakon otvaranje spomenute dionice državne ceste.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.      

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu !
 
Apeliramo na vozače motornih vozila da brzinu kretanja vozila prilagode uvjetima na kolniku i uvjetima vidljivosti kako ne bi dolazilo do slijetanja vozila van kolnika.
 
Nadalje, vozač koji namjerava pretjecati mora se uvjeriti da time neće omesti normalan tok prometa, da karakteristike ceste omogućuju dobru preglednost i da na cesti ima dovoljno prostora da izvrši pretjecanje i sigurno se vrati u svoju prometnu traku.

Ne smije se pretjecati drugo vozilo ispred i u zavoju, prijevoju ili mostu koji onemogućuju dobru preglednost ceste.
Također ne smiju se pretjecati vozila koja se približavaju obilježenom pješačkom prijelazu ili kada se približava raskrižju. 



 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila