U prometnoj nesreći vozač motocikla smrtno stradao

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/policija05.jpg

U utorak, 13. lipnja, oko 19.45 sati na otvorenom djelu državne ceste broj 22 vozač rođen. 1973. godine upravljao je traktorom Deutz-Fahr križevačkih registracijskih oznaka na kojem je bio pričvršćen traktorski priključak (prednji utovarivač) u smjeru Svetog Petra Orehovca.

Foto: Ilustracija 

U utorak, 13. lipnja, oko 19.45 sati na otvorenom djelu državne ceste broj 22 vozač rođen. 1973. godine upravljao je traktorom Deutz-Fahr križevačkih registracijskih oznaka na kojem je bio pričvršćen traktorski priključak (prednji utovarivač) u smjeru Svetog Petra Orehovca. Uslijed nepropisnog skretanja u lijevo na polje u trenutku kada je u istom smjeru upravljao vozač rođen 1996. godine, a koji je upravljao motocikla Yamaha križevačke registracijske oznake te bio u fazi pretjecanja traktora. Tom prilikom vozač motocikla je tijelom udario u priključak traktora i sletio van kolnika u polje. Vozač motocikla je od zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuo.  

Vozač traktora nije bio pod utjecajem alkohola te mu je Domu zdravlja u Križevcima vađena krv i izuzet urin radi analize na prisutnost alkohola u organizmu.           

Očevidom je na mjestu događaja rukovodila zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru.

Zbog obavljanja očevidnih radnji od 20.20 do 23.45 sati za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 22, a promet se odvijao obilazno županijskom cestom Bočkovec – Zamladinec – Selanec.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv vozača traktora biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica