U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba ozlijeđeno

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 10 osoba ozlijeđeno. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: oduzimanje prednosti prolaska (2), neprilagođena brzina (1) i nepropisno kretanje kolnikom (1).    

Prometne nesreća s ozlijeđenim osobama

Jučer, 15. kolovoza u 16:10 u mjestu Povelić 72-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom križevačke registarske oznake. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 19-godišnja vozačica. Nakon sudara vozila, osobni automobil koprivničke registarske oznake udario je u betonsku dvorišnu ogradu. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je oboje vozača te jedan putnika u osobnom automobilu koprivničke registarske oznake i dvoje putnika u osobnom automobilu križevačke registarske oznake. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje. 

Jučer, 15. kolovoza u 19:15 u mjestu Šemovci u Ulici Stjepana Radića 47-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake. Prilikom skretanja ulijevo oduzela je prednost prolaska motociklu zagrebačke registarske oznake kojim je upravljao 33-godišnji vozač bez položene određene kategorije za tu vrstu vozila. U prometnoj nesreći vozač motocikla je zadobio teške tjelesne ozljede. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ protiv vozačice osobnog automobila će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv vozača motocikla će biti pokrenut prekršajni postupak u domeni njegove prekršajne odgovornosti.      

Jučer, 15. kolovoza u 20:50 na cesti nedaleko mjesta Donja Velika 50-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 2,70 promila. Zbog nepropisnog kretanja sudario se s osobnim automobilom koprivničke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 39-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, a vozač koji je prouzročio prometnu nesreću uhićen je i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.   

Danas, 16. kolovoza u 3:50 na cesti Molve - Virje, 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom virovitičke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 1,78 promila. Zbog neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika u odvodni kanal. U prometnoj nesreći 22-godišnji putnik je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su vozač i 23-godišnja putnica lakše ozlijeđeni.
Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću je uhićen, a nakon kriminalističkog istraživanja će biti predan pritvorskom nadzorniku.       
 

Pisane vijesti | Promet i vozila