Recidivisti kažnjeni novčanim kaznama, trajnim oduzimanjem vozila i zaštitnom mjerom

Slika /ikone/apolicajac i vozilo2.jpg

U žurnim prekršajnim postupcima vozači kažnjeni novčanim kaznama, trajnim oduzimanjem vozila i zaštitnom mjerom

Foto: Ilustracija

Jučer, 15. kolovoza na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 48-godišnji vozač koji je u srijedu, 14. kolovoza u 23:20 u Koprivnici u Špoljarskoj ulici upravljao prije stjecanja prava na upravljanje teretnim automobilom, pod utjecajem alkohola od 2,35 promila i za vrijeme dok mu je rješenjem Policijske uprave koprivničko-križevačke zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.
Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet teretni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2.881,64 eura te mu je vozilo trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske.
 
Također, na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 49-godišnji vozač koji je u srijedu, 14. kolovoza u 23:20 u Koprivnici u Starogradskoj ulici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila. 
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 1.399,64 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije mjesec dana.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila