U protekla 24 sata zabilježena dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira

Slika /ikone/pol.auto.kc..jpg

U protekla 24 sata zabilježen prekršaj držanja životinja bez nadzora u Čepelovcu i prekršaj drskog ponašanja u Križevcima

Foto: Ilustracija

Držanje životinja bez nadzora

Jučer, 26. studenoga oko 10.50 sati, u Čepelovcu u Planinskoj ulici 51-godišnjakinja je bez nadzora držala svog psa, koji je ušao u dvorište 44-godišnjaka te u njegovom prisustvu napao njegova dva psa. Jedan pas je uginuo, a drugom psu je pružena veterinarska pomoć. Protiv vlasnice psa će biti pokrenut prekršajni postupak te će biti dostavljena obavijest veterinarskom inspektoratu.

Drsko ponašanje
 
Između 26. i 27. studenoga u noćnim satima u Križevcima u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog u ugostiteljskom objektu i ispred njega, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na način da je 19-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,70 promila fizički napao 31-godišnjaka zadavši mu nekoliko udaraca zatvorenom šakom u predio glave.

19-godišnjak je uhićen te je izvršenim pregledom osobe pronađeno hladno oružje „bokser“ koji mu je oduzet. Zbog počinjenja prekršaja drskog ponašanja protiv 19-godišnjaka će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu te će biti pokrenut i prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
 

Pisane vijesti