U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija 2019. -1.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i četiri s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 27. studenoga oko 13 sati, u Kuštanima 70-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Mercedes križevačke registarske oznake. Zbog nepropisnog pretjecanja vozila ispred sebe, vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera te udario u skup vozila - osobni automobil Mercedes i priključno vozilo Lorries slovenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 47-godišnji vozač, koji je nakon sudara sletio van kolnika u putni jarak. U prometnoj nesreći 70-godišnji vozač je ozlijeđen, a kvalifikacija ozljeda biti će poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 27. studenoga oko 12.20 sati, u Brdu Cirkvenskom 35-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Bmw njemačke registarske oznake. Zbog nepropisnog mimoilaženja s osobnim automobilom Opel zagrebačke registarske oznake kojim je upravljala 66-godišnja vozačica, a koja je također nepropisno mimoilazila, došlo je do kontakta vanjskim bočnim ogledalima vozila. Protiv oboje vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 27. studenoga oko 14.25 sati, na otvorenom djelu ceste Duga Rijeka – Vinogradi Ludbreški 48-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW varaždinske registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja unatrag udario je u zaustavljeni osobni automobil Fiat koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 52-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 27. studenoga oko 15.45 sati, u Peterancu u Ulici Braće Radića 21-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel virovitičke registarske oznake prije položenog vozačkog ispita. Zbog neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika te udario u prometni znak. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 27. studenoga oko 23.30 sati, na cesti Hampovica – Rakitnica 58-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,47 promila upravljao je osobnim automobilom Renault koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog uključivanja u promet na državnu cestu broj 43 nije propustio osobni automobil Renault virovitičke registarske oznake kojim je upravljao 29-godišnji vozač te je došlo do sudara dvaju vozila. Nakon što je 58-godišnji vozač prouzročio prometnu nesreću nastavio je kretanje te nedaleko mjesta događaja sletio van kolnika i udario u prometni znak. 58-godišnji vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila