U protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće

Slika /ikone/Policija2.jpg

Protiv vozača koji su prouzročili prometne nesreće bit će pokrenuti prekršajni postupci

Foto: Ilustracija

Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom
 
Jučer, 2. listopada oko 22.15 sati u Ferdinandovcu na Trgu Slobode 47-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,80 promila upravljao je osobnim automobilom BMW koprivničke registarske oznake te uslijed nepropisnog kretanja udario u propisno parkirani osobni automobil VW. Vozač je ozlijeđen, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 2. listopada oko 18.30 sati u Koprivnici 31-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Mitsubishi koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Frana Galovića u smjeru semaforiziranog raskrižja s Marovskom ulicom. Dolaskom do raskrižja na kojem su semafori bili postavljeni na treptajuće žuto, oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Renault osječke registarske oznake kojim je upravljao 20-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju automobila. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 2. listopada oko 23.30 sati u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici 32-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,66 promila upravljao je motociklom Kawasaki koprivničke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozač je s motociklom pao na kolnik te udario u rubni kamen i prometni znak. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu
  •  Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti jer alkohol negativno utječe na vozačke sposobnosti, čime se  uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače.
  • Sve vozače motornih vozila pozivamo na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila izražene prometnim znakovima i pravilima.
  • Ujedno, sve vozače podsjećamo da moraju brzinu kretanja vozila prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti, odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

 

Pisane vijesti | Promet i vozila