U protekla 24 sata zabilježeno pet prometnih nesreća, dvije osobe su ozlijeđene

Slika /ikone/bljeskalica.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 7. listopada oko 3.05 sati, u Križevcima u Ulici Ivana Gundulića 36-godišnjak je upravljao biciklom  na kojem nisu bila ugrađena svjetala niti je vozač za vrijeme vožnje koristio reflektiraju odjeću ili reflektirajući prsluk te je bio pod utjecajem alkohola od 1,63 promila. Zbog nepropisnog kretanja biciklom je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje ga je udario osobni automobil Audi križevačke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnji vozač. Vozač bicikla je ozlijeđen, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje.

Jučer, 7. listopada oko 14.55 sati, u Koprivnici 75-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Peugoet koprivničke registarske oznake krećući se prilaznom cestom parkirališta u smjeru raskrižja s Ulicom Ivana Česmičkoga. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Opel koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 19-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara vozila te je automobil Opel sletio van kolnika i prevrnuo se na bočnu stranu, a vozač je lakše ozlijeđen. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 7. listopada oko 7.40 sati, u Reki u Ulici kralja Zvonimira 71-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom Mercedes koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog uključivanja u promet nije propustio osobni automobil Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 80-godišnji vozač, a koji u uvjetima smanjene vidljivosti (magla) nije imao upaljena kratka svijetla. Tom prilikom došlo je do sudara dvaju vozila te je osobni automobil Hyundai sletio van kolnika u odvodni kanal, udario u prometni znak i prevrnuo se na krov. Također, došlo je do odbacivanja sitnog šljunka u propisno parkirani osobni automobil Golf. Obojici vozača je naplaćena novčana kazna u domeni njihove prekršajne odgovornosti.

Jučer, 7. listopada oko 11.20 sati, u Svetom Ivanu Žabno na Trgu Karla Lukaša 65-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Opel križevačke registarske oznake. Zbog neprilagođene brzine vozilom je udario u osobni automobil Passat križevačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljala 59-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 7. listopada oko 20.30 sati, u Molvama u Virovskoj ulici 36-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom Nissan koprivničke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,90 promila. Zbog nepropisnog kretanja vozač je vozilom sletio van kolnika i udario u stablo, ogradu i zid kuće. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.  
 

Pisane vijesti | Promet i vozila