U protekla 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

Slika PU_KK/Vijesti/2018/06/brzina.1.png

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene i tri prometne nesreće s materijalnom štetom.   

 

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 15. srpnja, oko 13 sati na cesti Plavšinac – Vlaislav uslijed alkoholiziranosti vozača od 3,12 promila osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal i udario u zemljani nasip. Vozač je lakše ozlijeđen, upravljao je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja. 

Nadalje, oko 20 sati u Cubincu zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila u odvodni kanal, odbacivanja na kolnik i prevrtanja na krov. Vozač je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. 

Potom, oko 23.30 sati u Velikim Grabričanima zbog neprilagođene brzine osobni automobil je sletio van kolnika. Dvoje putnika lakše je ozlijeđeno, a vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,26 promila.     

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 15. srpnja, oko 21 sat na cesti Koprivnica – Koprivnički Bregi zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika u odvodni kanal. 

Potom, oko 22.30 sati u Koprivnici u Ulici kneza Branimira zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,46 promila i smješten je u posebne prostorije policije do otrježnjenja. 

Nadalje, oko 22.50 sati u Budančevici u Kolodvorskoj ulici zbog nepropisnog kretanja osobni automobil je sletio van kolnika i udario u betonski most prilaza kuće. Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,85 promila. 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražena prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, prometnim znakovima i vremenskim uvjetima.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa zasebno molimo mlade vozače. Podsjećamo na ograničenja u vezi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola odnosno da je za njih dozvoljena koncentracija alkohola od 0,00 promila.

Vozači i svi putnici u motornim vozilima duži su koristiti postojeće sigurnosne pojaseve, a djecu u automobilima treba prevoziti na stražnjim sjedalima uz obvezno korištenje  sigurnosnih pojaseva i dječjih autosjedalica.

Korištenje mobitela i sličnih uređaja odvlači pozornost s prometnice, te stoga vozačima motornih vozila, vozačima bicikala i pješacima savjetujemo da za vrijeme kada sudjeluju u prometu ne koriste rečene uređaje.



Pisane vijesti