U Virju održana edukacija

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/11/Ivanka autosjedalica 8.11..jpg

U sklopu igraonice za mame i bebe u Narodnoj knjižnici Virje, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukaciju o pravilnom i sigurnom prijevozu djece u vozilima

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 6. studenoga u sklopu igraonice za mame i bebe u Narodnoj knjižnici Virje, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održala je edukaciju o pravilnom i sigurnom prijevozu djece u vozilima.
 
Majke su upoznate sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, načinu postavljanja autosjedalica u vozilo i smještaja djeteta. Osim toga, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice. Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se isti ne koristi te kako sigurnosni pojas koriste trudnice.
 
Prisutnima je skrenuta pozornost da poštuju prometne propise koji se odnose na ograničenje brzine, da tijekom vožnje ne koriste mobitel te da budu odgovorni sudionici u prometu.
 
Majkama i djeci uručene su naljepnice i razglednice „Dijete u autu“ izrađene u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama koprivničko-križevačke županije, materijali udruge RODA – brošure „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ i bojanke „Klik i krećemo“.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica