Vesela nogometna škola u Novigradu Podravskom

Slika PU_KK/Vijesti/2013/08/nog.skola.novigrad.6.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U Novigardu Podravskom od 19. do 23. kolovoza, održana je Open Fan Football School 2013. "Štrumfovi", "Žirafe", "Loptice" i dr. nazivi su skupina djece iz općina Novigrad Podravski, Molve i Kalinovac, a koja su sudjelovala na ovom zanimljivom druženju.

Otvorenu veselu školu nogometa odnosno sportsku priredba u sklopu humanitarnog projekta koji organizira Danska nevladina organizacija u suradnji s Norveškim nogometnim savezom i UEAF-om, nakon općine Gola,  u Novigradu Podravskom u četvrtak, 22. kolovoza, posjetili su policijska službenica za preventivu Postaje prometne policije Koprivnica i vodič službenog psa Interventne jedinice policije Policijske uprave.

Dvjestotinjak djevojčica i dječaka starosti od četiri do dvanaest godina, policijska službenica upoznala je tijekom edukacije, s prometnim pravilima glede sigurnog kretanja na putu u/iz škole, ali i prilikom svakodnevnog sudjelovanja u prometu. 

Prisutni roditelji savjetovani su da svojim pravilnim postupcima u prometu, pozitivno utječu na djecu s ciljem usvajanja pozitivnih navika u prometu.  Posebna pozornost skrenuta je "prvašićima" koji će se uskoro samostalno uključiti u promet.
Policijski službenik, vodič službenog psa, pokazao je djeci vježbu kako pas pronalazi opojnu drogu skrivenu u vozilu. Ujedno je skrenuo djeci pozornost na štetnost opojnih droga, te objasnio kako reagira službeni pas.

Djeci je na kraju podijeljena bojanka na temu prometa, a iz koje će obnoviti stečeno znanje, pojedinci koji su iskazali zavidno znanje iz prometnih propisa, nagrađeni su privjescima i reflektirajućim prslucima iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.
 
Koordinator projekta g. Dragom Marjanović izrazio je zadovoljstvo ovakvom suradnjom, te je ista dogovoren za mjesec rujan.



Stranica