"Vidi i klikni" - djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/vidi.300.1.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U srijedu, 17. i četvrtak, 18. travnja, Policijsku upravu koprivničko - križevačku posjetilo je 150 polaznika Dječjeg vrtića "Tratinčica iz Koprivnice - grupe Miceki, Ivančice, Točkice, Pčelice, Mačići i Ježići.

Svi oni bili su gosti Postaje prometne policije Koprivnica, a u sklopu preventivne akcije "Djeca prijatelji u prometu". Kako bi što bolje usavršili znanje vezano uz sigurno kretanje u prometu, naši prijatelji iz HAK-a, Andrijana i Mladen, te mali prijatelj "Haki", uz podršku Auto kluba Koprivnice, djeci su u sportskoj dvorani Policijske uprave prezentirali projekt "Vidi i klikni". 

Tijekom druženja djeca su ponovila i usavršila znanja kako pravilno koristiti nogostup, pravilno prijeći preko kolnika (rizici neodgovornog ili nesmotrenog prelaženja preko kolnika), poznavanje prometnih svjetala, vizualni kontakt i komunikacija s vozačem. Kako se propisno i pravilno voziti u osobnom automobilu, obvezu korištenja sigurnosnog pojasa, siguran ulazak u vozilo, ali i niz drugih aktivnosti sudionika u prometu.

„Mali prijatelji“ su oduševljeno pratili edukaciju ali i aktivno sudjelovala u vježbi. Također, samo druženje su pratili predstavnici Grada Koprivnice, mediji, ravnateljica i pedagoginja vrtića, a zaključak je kako je učenje kroz činjenje, rad, igru i osobno iskustvo - pokazivanje i vježbanje „Najbolji način da pripremimo djecu za sigurno sudjelovanje u prometu“. 

Na kraju programa sva djeca nagrađena su od strane djelatnika HAK-a edukacijskom bojankom - slikovnicom koja predstavlja žalbu djeteta upućenu roditeljima kako bi roditelji postali svjesni da je njihovo uzorno ponašanje prvi  i osnovni primjer i doprinos njihovoj sigurnosti.



Stranica