Višestrukom recidivisti prometnih prekršaja privremeno oduzeto vozilo, kažnjen visokom novčanom kaznom, zaštitnom mjerom i uvjetnom kaznom zatvora

Slika /ikone/policajac i vozilo.jpg

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna, kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 24 mjeseca.

Foto: Ilustracija

U utorak, 12. svibnja, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 53 – godišnji vozač koji je u ponedjeljak, 11. svibnja, u 10.55 sati, u Koprivničkoj ulici u Herešinu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem ukinuta i oduzeta, i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Također, vozač nije koristio sigurnosni pojas.
 
Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. g. do 10. svibnja 2020. g. ovo treći prekršaja upravljanja motornim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentracijama većim od 1,50 promila, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
 
U žurnom prekršajnom postupku, vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna i kaznom zatvora od 60 dana uvjetno na 12 mjeseci te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 24 mjeseca. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.
 
Ističemo da je riječ o višestrukom recidivisti koji je do sada prikupio 29 negativnih prekršajnih bodova.  
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila