Vozač prouzročio dvije prometne nesreće s materijalnom štetom te upravljao automobilom s ne pripadajućim registarskim pločicama drugog vozila

Slika /ikone/Policija2.jpg

Protiv vozača je podnesena kaznena prijava i pokrenut prekršajni postupak

Foto: Ilustracija

U petak, 25. listopada, oko 21.20 sati u Imbrovcu 18 – godišnji vozač s područja Međimurske županije upravljao je neregistriranim osobnim automobilom Renault prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije. Uslijed neprilagođene brzine vozilom je sletio van kolnika te udario u žičanu ogradu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja. Također, oko 22.20 sati u Malom Otoku vozač je prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom, upravljajući pod utjecajem alkohola od 1,05 promila te uslijed nepropisnog kretanja sletio van kolnika te udario u stup nosača električnih vodiča i ogradu. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen. Tom prilikom je utvrđeno da je vozač upravljao vozilom s ne pripadajućim registarskim pločicama drugog vozila te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava.
 
Zbog prekršaja u cestovnom prometu, 18 – godišnji vozač je u subotu, 26. listopada, vozač je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici gdje je kažnjen novčanom kaznom od 12.300 kuna, kaznom zatvora od 20 dana uvjetno na godinu dana  i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 12 mjeseci kada za to stekne uvjete.
 

Pisane vijesti