Vozači kažnjeni kaznama zatvora, novčanim kaznama i zaštitnim mjerama, jednom privremeno oduzeto vozilo

Slika /ikone/Stop policija.jpg

Nad četvero vozača provedeni žurni prekršajni postupci 

Foto: Ilustracija

Jučer, 6. listopada na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 52 - godišnji recidivista, koji je u 16 sati u Križevcima u Ulici kralja Tomislava upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila. Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil    kojim je upravljao te je o tome obavješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
U žurnom prekršajnom postupku vozaču je određeno zadržavanje od 15 dana te je predan u zatvor u Bjelovar. Sud će odluku o privremeno oduzetom vozilu donijeti naknadno.
 
Također, doveden je 27 - godišnji vozač koji je 5. listopada u 12:30 u Đurđevcu u Ulici bana Jelačića, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila i prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom.
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 10 dana uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 320 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca.  
 
Nadalje, doveden je 25 - godišnji vozač koji je 5. listopada u 22:50 u Koprivnici upravljao osobnim automobilom  pod utjecajem alkohola od 2,15 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih 9 negativnih prekršajnih bodova. U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 2.059,64 eura.
 
Dovedena je 35 - godišnja vozačica koja je 6. listopada u 3:30 u Đurđevcu upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,37 promila. U žurnom prekršajnom postupku vozačica je kažnjena novčanom kaznom od 840 eura i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije dva mjeseca.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila