Zabilježeno šest prometnih nesreća, dvije osobe lakše ozlijeđene

Slika /ikone/1 policija natpis2.jpg

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Izdvajamo:  

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 30. prosinca oko 17.40 sati, u Reki u Ulici Stjepana Radića 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake. Zbog nepropisnog uključivanja u promet vožnjom unaprijed s parkirališta nije propustio osobni automobil Škoda križevačke registarske oznake kojim je upravljao 55-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do sudara vozila. U prometnoj nesreći 20-godišnji vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 30. prosinca oko 18.40 sati, u Reki u Ulici Stjepana Radića 24-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Prilikom obilaženja postavljenog prometnog znaka „opasnost na cesti“, prethodno se nije uvjerio da tu radnju može izvršiti na siguran način te je vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i sudario se s osobnim automobilom Ford koprivničke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnja vozačica. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.  

Prometne nesreće s materijalnom štetom

Jučer, 30. prosinca oko 11.15 sati, u Majurcu 57-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Volvo zagrebačke registarske oznake. Zbog nepropisnog kretanja vozač je vozilom sletio van kolnika i prevrnuo se na desnu bočnu stranu. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Od 12.40 do 13.09 sati za sav promet bila je zatvorena dionica državne ceste broj 41 u mjestu Majurec, a promet se odvijao obilaznim pravcima, Vojakovac - Križevci, Lemeš Križevački – Sv. Petar Čvrstec – Kloštar Vojakovački, a od 13.09 do 13.18 sati, promet se odvijao jednom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Jučer, 30. prosinca oko 13.35 sati, u Koprivnici na Bjelovarskoj cesti 18-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Opel zagrebačke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu vozilom je udario u osobni automobil VW koprivničke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljala 46-godišnja vozačica. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 30. prosinca oko 21.35 sati, u Rasinji u Ulici Andrije Palmovića 71-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Peugeot zagrebačke registarske oznake pod utjecajem alkohola od 0,54 promila. Zbog nepropisne vožnje unatrag vozilom je udario u parkirani osobni automobil Ford koprivničke registarske oznake. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila