Zbog neprilagođene brzine prouzročeno pet prometnih nesreća

Slika /ikone/policija natpis4.JPG

U protekla 24 sata zabilježene dvije prometne nesreće s ozlijđenim osobama i tri prometne nesreće s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama
 
Jučer, 28. siječnja, oko 5.55 sati, u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara 25-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Virja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika, udario u betonski zid ograde, nakon čega se nastavio  kretati i prednjim djelom udario u prometni znak. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 28. siječnja, oko 10.05 sati, u Severovcu 32-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Opel koprivničke registarske oznake u smjeru Novog Virja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika na zelenu površinu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i petogodišnje dijete. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom
 
Jučer, 28. siječnja, oko 7.40 sati, u Sv. Petru Čvrstecu 36-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Hyundai križevačke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim djelom udario u bočni dio teretnog automobila Ford križevačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 28. siječnja, oko 8.25 sati, u Virju u Ulici Mitrovica 23-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom VW koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je prednjom stranom udario u stražnju stranu osobnog automobila VW zagrebačke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo radi prometne situacije ispred sebe. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Jučer, 28. siječnja, oko 13.45 sati, na cesti Podravske Sesvete – Kloštar Podravski 76-godišnja vozačica pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljala je osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika na zelenu površinu te se prevrnuo na bočnu stranu. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.

Dobro je podsjetiti

Brzina je najčešći uzrok događanja prometnih nesreća

Brzina kao uzrok prometne nesreće može biti nepropisna (nepoštivanje ograničenja brzine izraženih prometnim znacima ili prometnim pravilima) ili neprilagođena (brzina kretanja vozila nije usklađena sa stanjem kolnika, s karakteristikama prometnica, s gustoćom prometa i dr.).

Svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

Pisane vijesti | Promet i vozila