Zbog prometnih prekršaja vozači kažnjeni visokim novčanim kaznama, trajnim oduzimanjem vozila i kaznom zatvora

Slika /ikone/apolicajac i vozilo2.jpg

U žurnom prekršajnom postupku jedan vozač je kažnjen novčanom kaznom od 6.025,54 eura te mu je osobno vozilo trajno oduzeto, a drugi vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 1.215 eura

Foto: Ilustracija

Jučer, 7. rujna na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 33–godišnji vozač koji je u srijedu, 6. rujna u 9.30 sati u Hudovljanima upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Kod vozača je izvršenim preliminarnim testiranjem na prisutnost droga utvrđena prisutnost droga u organizmu. Također, vozač je nedozvoljeno posjedovao manju količinu droge marihuane i amfetamina te jedan komad puščanog streljiva.
Zbog počinjenja istovrsnih prekršaja od vozača je privremeno oduzet automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten nadležni prekršajni odjel općinskog suda koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 6.025,54 eura te je osobno vozilo trajno oduzeto u korist Republike Hrvatske.
 
Također, jučer, 7. rujna na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 52–godišnji vozač koji je u srijedu, 6. rujna u 21.45 sati u mjestu Velika Branjska upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom pod utjecajem alkohola od 2,46 promila te je prilikom policijskog postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike raznim pogrdnim riječima.
U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana i novčanom kaznom od 1.215 eura te je predan u zatvor u Bjelovar.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila