Sažetak prometnih nesreća

Slika /ikone/Rotirka.kc.1.JPG

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, ne postupanje po postavljenim prometnim znakovima, nepropisna vožnja unatrag i neprilagođena brzina kretanja. Izdvajamo:

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Jučer, 7. rujna oko 12 sati u Đurđevcu u Ulici Stjepana Radića 59-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom virovitičke registarske oznake. Vozačica nije postupila po vidno postavljenim prometnim znakovima na prometnoj barijeri te ih je zaobišla i nastavila kretanje, nakon čega je vozilom prešla preko iskopanog kanala u kojem je 59-godišnji djelatnik vršio radove. Tom prilikom 59-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv vozačice će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 7. kolovoza oko 18.50 sati u Vojakovcu 19-godišnji vozač upravljao je neregistriranim i neosiguranim četverociklom prije položenog vozačkog ispita. Zbog neprilagođene brzine kretanja došlo je do zanošenja vozila po kolniku i gubitka nadzora nad upravljačem vozila te udara četverocikla u dvojicu pješaka starosti 14 i 11 godina koji su se kretali uz rub kolnika. Tom prilikom pješaci su zadobili lakše tjelesne ozljede.
Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen te će protiv njega biti proveden žurni prekršajni postupak.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila