"Zdrav za 5" - Edukativno predavanje u Srednjoj školi Koprivnica

Slika PU_KK/Vijesti/2014/01/zdrav.5.ss.2.300.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U četvrtak, 23. siječnja, policijski službenici Policijske uprave u Srednjoj školi u Koprivnici održali su edukativna predavanja u sklopu komponente I projekta nacionalne razine „Zdrav za 5“.

Predavanja su tematski obuhvatila suzbijanje opojnih droga, na način da su učenici upoznati sa vrstama opojnih sredstava, načinima na koje djeluju, te posljedicama koje mogu izazvati, opasnostima za organizam, društveni, obiteljski život.

Također, izneseni su zakonski propisi, a vezano uz suzbijanje opojnih droga, posjedovanja, posredovanja u prodaji, te zapriječene kazne. 

Najvažnije je, da učenici kroz samu edukaciju i općenito, zauzmu stav kako je svaka vrsta opojne droge vrlo opasna, štetna te može voditi u ovisnost, oštetiti trajno zdravlje, te je bitno drogi reć i –NE. 

Kroz brojne primjere iz prakse učenici su mogli steći uvid u štetnosti i opasnosti konzumacije opojnih droga. Škola je podijelila i promo - materijale.

Tijekom predavanja prisutno je bilo 250 učenika, 12 razreda , 1. razredi Srednje škole, u nazočnosti ravnateljice škole i dva djelatnika.   



Stranica