"Zdrav za 5" - Predavanje u Podravskim Sesvetama i Kloštru Podravskom

Slika PU_KK/Vijesti/2014/06/Zdrav.9.6.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 6. lipnja, u sklopu nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, održana su predavanja za učenike 8. razreda u OŠ u Podravskim Sesvetama i Kloštru Podravskom. 

Edukaciju su održale policijske službenice za prevenciju Policijske uprave. U Podravskim Sesvetama predavanju je bilo nazočno 17 učenika, a u Kloštru Podravskom 35 učenika, dva osma razreda. 

Tijekom predavanja učenici su upoznati s pojmom ovisnosti o alkoholu, njegovim štetnostima i posljedicama. Tom prilikom predočeni su konkretni primjeri iz prakse i određeni video materijali. 

Također, policijske službenice osvrnule su se na Obiteljsko nasilje, poremećaje u ponašanju i statističke podatke koji govore da većina učenika 8. razreda na nivou Županije koprivničko - križevačke i Republike Hrvatske konzumira alkoholna pića. 

Nadalje, učenici su aktivno sudjelovali, navodili razloge iz kojih smatraju da se alkohol kao takav konzumira  općenito, kao i da je glavni problem konzumacije u ranijoj dobi društvo koje potencira da se pije, odnosno da mladi na taj način nisu prihvaćeni u društvu ako ne piju. 

Učenici su usmjereni na koji način da provode slobodno vrijeme, aktivnostima u prirodi, sportu, očuvanju same prirode i okoliša, kao i činjenici da alkohol ostavlja, ukoliko se dugotrajno i prekomjerno konzumira, trajne posljedice po organizam, zdravlje, obitelj, funkcionalnost općenito.



Stranica