Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 4. do 7. rujna 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 171 prometnI prekršaj, od čega 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja

Tijekom vikenda, od 4. do 7. rujna 2009. g., policijski službenici Policijske uprave u provedbi pojačanih mjera nadzora prometa sankcionirali su ukupno 171 prometnI prekršaj, od čega 71 prekršaj prekoračenja dopuštenih brzina, 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava (bez položenog vozačkog ispita), pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i četiri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige.
 
Iz prometa je isključeno 25 vozača i 11 vozila. Devet osoba je dovedeno u prostorije policije i smješteno u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnih sredstava. Sedam vozača koji su višestruki recidivisti u prometu uhićeni su i dovedeni na Prekršajni sud u Koprivnici i Križevce.
 
Najveća alkoholiziranost zabilježena je u subotu, 5. rujna, u 4.15 sati u Križevcima gdje je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg.


Stranica