Pojačane mjere nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 19. do 21. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija
Tijekom vikenda, od 19. do 21. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedene su pojačane aktivnosti u nadzoru cestovnog prometa. 

Ukupno je kontrolirano 323 vozača i vozila, a ukupno je poduzeto 145 represivnih mjera, po prekršajima: brzina – 32, alkohol – 23, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16, nepropisno pretjecanje – 3, nepropisno parkiranje - 5, upravljanje prije stjecanja prava – 2, oduzimanje prednosti prolaska dugom vozilu – 2, upravljanje za vrijeme zabrane – 2  i dr.

Iz prometa je isključena 26 vozača i devet vozila. Privremeno je oduzeto 14 vozačkih dozvola. Utvrđena su tri prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima  u prometu.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 21. ožujka, u 0.05 sati, kada je M.M. (1970) u Goričkoj ulici u Virju zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,49 ml/l alkohola.  Vozač je smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja.

Najveće prekoračenje dopuštene brzine kretanja zabilježeno je u subotu, 20. ožujka, u 15.30 sati  na Mažuranićevom trgu u Reki, kada je O.B. (1978) upravljao osobnim automobilom brzinom od 140 km/h (što umanjeno za toleranciju iznosi 126 km/h), na dijelu ceste gdje je najveća dopuštena brzina kretanja 50 km/h. Vozač je uhićen te nakon provedenih kriminalističkih izvida pušten na slobodu.

Tijekom pojačanih mjera izvršen je nadzor 14 vozačica, kod kojih nisu utvrđeni prekršaji.

Tijekom pojačanih mjera u nadzoru prometa su zatečena četiri recidivista. U posebnoj prostoriju za smještaj do otrežnjenja zadržano je sedam osoba poradi postojanja opasnosti od nastavljanja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Uhićeno je sedam osoba. Protiv četiri uhićene osobe provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su isti kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima odgovarajuće kategorije. Dvije osobe su predane u zatvor u Bjelovaru na izdržavanje kazni zatvora.

U vrijeme provođenja pojačanog nadzora prometa zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe zadobile teške, a tri lakše tjelesne ozljede.


Stranica