U požaru trave i raslinja zapalio se drveni stup električne mreže

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

U razdoblju od 11. veljače do 5.30 sati 12. veljače u Peščeniku (Općina Sokolovac), u predjelu "Topolik" na dijelu zemljišta između dvije oranice na za sada neutvrđen način zapaljena je suha trava i nisko raslinje, u duljini od 75 a širine do osam metara.

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 11. veljače do 5.30 sati 12. veljače u Peščeniku (Općina Sokolovac), u predjelu "Topolik" na dijelu zemljišta između dvije oranice na za sada neutvrđen način zapaljena je suha trava i nisko raslinje, u duljini od 75 a širine do osam metara.

Vatra je zahvatila podnožje drvenog nosača električnog 10 kV dalekovoda koji se slomio i pao sa betonskih nogara, pri čemu je došlo do prekida opskrbe električnom energijom okolnih mjesta.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, koji poduzimaju izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti požara.

Pozivamo građane, poljoprivrednike, šumske radnike da se pridržavaju odredaba Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskih i gradskih odluka o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla, da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju vatru bez nadzora, ne uništavaju prirodu i okoliš, jer mala nepažnja može imati velike posljedice.

Više o zaštiti od požara tijekom spaljivanja biljnog otpada možete pročitati ovdje.
 



Stranica