Edukacije o korištenju autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2016/06/autosjedalice.30.12.jpg

U rodilištu Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici u petak je, 9. prosinca, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko - križevačke, u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, održala edukaciju majkama tek rođene djece.

Foto: Ilustracija

U rodilištu Opće bolnice „Dr. T. Bardek“ u Koprivnici u petak je, 9. prosinca, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko - križevačke,  u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“, održala  edukaciju majkama tek rođene djece.

Prisutne majke upoznate su sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, kao i načinu postavljanja autosjedalica u vozilo. Također, dati su savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i drugo.

Tijekom edukacije na autosjedalici grupe 0+ tvrtke BeSafe prikazano je na što treba paziti prilikom kupnje i načinu učvršćivanja u vozilo, dok su na kraju svima prisutnima uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“.



Stranica