Akcija "Manje oružja, manje tragedija" - dragovoljna predaja oružja i streljiva

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2024/2/dragovoljka.streljivo.29.2.1.jpg
  • Slika

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 28. veljače, građanin s koprivničkog područja dragovoljno je predao automatsku pušku, 1648 komada raznog streljiva i dva upaljača za ručnu bombu. Oružje i streljivo preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Također, dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u siječnju je odlučio veći broj građana Županije koprivničko - križevačke. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.

Odazivajući se na naše kontinuirane pozive građani su u siječnju ove godine dragovoljno predali pušku, pištolj, devet bombi, 337 komada streljiva i 800 grama eksploziva.
 
Akcija „Manje oružja - manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192.
 
 

Stranica