Kloštar Podravski: Radni sastanak s rješenjem problema raskrižja

U četvrtak, 8. ožujka, u prostoru Općine Kloštar Podravski, nastavno na inicijativu Policijske postaje Đurđevac i Vijeća za prevenciju Kloštar Podravski

U četvrtak, 8. ožujka, u prostoru Općine Kloštar Podravski, nastavno na inicijativu Policijske postaje Đurđevac i Vijeća za prevenciju Kloštar Podravski, odnosno ukazanu sigurnosnu problematiku raskrižja državne ceste broj 2 i županijskih cesta u samom centru mjesta Kloštar Podravski, održan je radni sastanak kojemu su nazočili dožupan Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, načelnik Općine Kloštar Podravski Marijan Debeljak, predstavnici ŽUC-a,  ravnatelj Krešimir Janach i Boris Majerus,  voditelj ispostave „Hrvatskih cesta d.o.o.“ Varaždin, Stjepan Marković i načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas.

Na 2. sjednici Vijeća za prevenciju Općine Kloštar Podravski održanoj u listopadu 2010. godine Policijska postaja je prezentirala stanje sigurnosti na rečenom raskrižju kroz statističke pokazatelje, a istaknut je i subjektivni osjećaj građana o ovom sigurnosnom problemu. Tada je donesen zaključak kako je optimalno rješenje problema regulacija prometa izvedbom „kružnog toka“.Postignut je dogovor da će „HC i ŽUC pristupiti izradi projektne dokumentacije i ishođenju potrebitih dozvola, financirati i realizirati projekt, kako bi do rujna bio spreman, te u što skorijem roku ( početkom 2013.g. ) projekt kružnog toka bio realiziran. Općina Kloštar Podravski će pristupiti izradi potrebitih instalacija (kanalizacija u zoni izvođenja radova).
 



Stranica