Križevci: Edukacija roditelja srednjoškolaca

Slika PU_KK/Vijesti/IlustracijPUpolicajka.jpg

U petak, 16. prosinca, u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima održan je sastanak Vijeća roditelja, na kojemu je bila prisutna i policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Križevci. Prisutnim roditeljima održala je predavanje i prezentaciju na temu mladih i ovisnosti, te utjecaja alkohola i psihoaktivnih tvari kao čimbenika sigurnosti cestovnog prometa.

Foto: Ilustracija

U petak, 16. prosinca, u Srednjoj školi „Ivan Seljanec“ u Križevcima održan je sastanak Vijeća roditelja, na kojemu je bila prisutna i policijska službenica za prevenciju Policijske postaje Križevci. Prisutnim roditeljima održala je predavanje i prezentaciju na temu mladih i ovisnosti, te utjecaja alkohola i psihoaktivnih tvari kao čimbenika sigurnosti cestovnog prometa.

Mladi vozači nemaju dovoljno iskustva i veća je vjerojatnost da ne prepoznaju određenu opasnost na cesti ili da se u određenoj prometnoj situaciji precijene i da na istu ne reagiraju ili reagiraju sa zakašnjenjem. Taj nedostatak iskustva u vožnji, u kombinaciji s uporabom alkoholnih pića i/ili droga, može rezultirati izazivanjem prometnih nesreća s vrlo tragičnim posljedicama.

Što učiniti ako ste pili alkoholna pića ili konzumirate psihoaktivne tvari? Nikako nemojte voziti! Idite pješice, koristite javni prijevoz ili taxi, zamolite nekoga da vas preveze ili prespavajte.

Cilj ovakvog preventivnog djelovanja je sprečavanje događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači u alkoholiziranom stanju i pod utjecajem opijata.



Stranica