Maloljetnik sa otuđenim vozilom uzrokovao prometne nesreće

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Jučer, 18. prosinca, oko 12.50 sati u Koprivnici policijski službenici su u više prometnih prekršaja uočili osobni automobil Renault Clio, krapinskih reg. oznaka. Krenuli su za njim i uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih znakova pokušali ga zaustaviti, na što vozač nije reagirao te se udaljavao Križevačkom cestom.

Foto: Ilustracija

Jučer, 18.  prosinca, oko 12.50 sati u Koprivnici policijski službenici su u više prometnih prekršaja uočili osobni automobil Renault Clio, krapinskih reg. oznaka. Krenuli su za njim i uz upotrebu zvučnih i svjetlosnih znakova pokušali ga zaustaviti, na što vozač nije reagirao te se udaljavao Križevačkom cestom.

Kod raskrižja sa zaobilaznom cestom radi vožnje na nedovoljnoj udaljenosti pri vožnji u slijedu vozilom je udario u zadnji dio osobnog automobila Renault Clio križevačkih reg. oznaka, kojim je upravljao vozač M.M. (1986.). Odmah je zaobišao vozilo, desnim vanjskim ogledalom udario u lijevo vanjsko ogledalo oštećenog i udaljio se zaobilaznom cestom. Potom je u Glogovcu,  nakon što ga je prethodno preteklo službeno policijsko vozilo Postaje prometne policije, radi njegovog nepropisnog pretjecanja svojim vozilom se sudario sa osobnim automobilom Toyota Yaris slovenskih reg. oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljala Nj.D. (1952.). Zatim je udario i u službeno policijsko vozilo, nakon čega je sletio van kolnika u odvodni kanal, udario u prometni znak te se prevrnuo na bok.

Nitko od sudionika ovih prometnih nesreća nije zadobio tjelesne ozljede. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao maloljetnik rođ. 1997. godine, a vozilo da je otuđio istog dana na području Krapinsko - zagorske županije.

Protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici te nadležnom Centru za socijalnu skrb Koprivničko - križevačke županije. Vozilo je vraćeno vlasniku te će od strane nadležne Policijske uprave biti podnesena odgovarajuća pismena nadležnom državnom odvjetništvu.    



Stranica