Najava pojačanog nadzora brzina

Slika PU_KK/Vijesti/VoziloRotacija3.JPG

Foto: Ilustracija

Tijekom sedam mjeseci 2018. godine uslijed brzine, nepropisne i neprilagođene, zabilježeno je 70 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s poginulim osobama i 45 nesreća s ozlijeđenim osobama. U ovima nesrećama stradalo je 67 osoba, od kojih su tri osobe smrtno stradale, 13 je teško i 51 osoba lakše ozlijeđena.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, smanjen je ukupan broj prometnih nesreća za pet posto, dok je ukupan broj stradalih osoba povećan za 86 posto.

Policijski službenici su tijekom sedam mjeseci 2018. godine u nadzoru prometa sankcionirali 2 767 prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, što je u donosu na isto razdoblje 2017. godine povećanje od 29 posto (2017. – 2 147).

Kako se svaka peta prometna nesreća dogodi uslijed nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja odnosno svaka treća prometna nesreća sa stradalim osobama, te kako u ovim nesrećama stradava svaki treća nastradala osoba), poradi poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u razdoblju od 6. do 12. kolovoza 2018. na području ove policijske uprave provoditi će se pojačani nadzor brzina kretanja vozila.

Pojačani nadzor brzine vršiti će se u naseljenim mjestima, ali i na otvorenim dionicama cesta. Tijekom provedbe pojačanog nadzora policijski službenici sankcionirati će i sva druga gruba kršenja prometnih propisa.



Pisane vijesti