Najava programa HAK-a i Postaje prometne policije Koprivnica - "Vidi i klikni"

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/vidi.klikni.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka   

Postaja prometne policije Koprivnica i Dječji vrtić Tratinčica iz Koprivnice, već tri godine provode preventivnu akciju "Djeca, prijatelji u prometu". Cilj ove akcije je priprema i edukacija djece za što sigurnije samostalno kretanje u prometu prije nego krenu u prvi razred, tj. usvajanje neophodnih i najosnovnijih znanja, pravila i navika o ponašanju u prometu. Akcija se provodi od ožujka do svibnja 2013. godine, a u istu je uključeno 6 vrtićkih skupina predškolske djece dobi 6-7 godina, sveukupno 150 - tak budućih prvašića. 

Kako bi im što bolje približili prometnu svakodnevnicu, Postaja prometne policije Koprivnica uz pomoć  Auto kluba Koprivnica, organizirat će dolazak djelatnika HAK- a iz Zagreba i prezentaciju njihova projekta  "Vidi i klikni".  

"Vidi i klikni" je preventivno sigurnosni projekt, dio misije HAK-a i koncepta cjeloživotnog učenja o prometu i odgajanja za sigurno sudjelovanje u prometu.

Održivost ovog projekta sadržano je u činjenici da djeca stječu znanja i iskustva za buduće sigurno sudjelovanje u prometu i utječu pozitivno na eventualna pogrešna ponašanja njihovih roditelja. Nastavna metoda je učenje kroz činjenje, rad, igru, osobno iskustvo - pokazivanje i vježbanje. 

U srijedu, 17. i četvrtak, 18. travnja, djelatnici HAK-a posjetit će Policijsku upravu te se družiti sa šest vrtićkih skupina.

Raspored edukacija: 

Srijeda, 17. travnja

Od 10.30 do -11.30 - prva skupina djece

Od 11.30 do 12.30 - druga skupina djece

Od 13.10 do 14.10 - treća skupina djece

Četvrtak, 18. travnja: 

Od 9 do 10 sati - četvrta skupina djece

Od 10.15 do 11.15 - peta skupna djece

Od 12 do 13 sati - šesta skupina djece 

Nadamo se kako će rad i suradnja policije, djelatnika dječjih vrtića i HAK-a znatno utjecati na svijest i ponašanje djece u prometu,  a ujedno da će i djeca uputiti roditeljima poruku da postanu svjesni kako je njihovo uzorno ponašanje prvi i neprikosnoveni primjer djeci i glavni doprinos sigurnosti na prometnicama.



Stranica