Održan godišnji radni sastanak Lokalno mješovite komisije za drugi granični sektor

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/06/sastanak.madjari.1.jpg
  • Slika

Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati  kvalitetan kontakt između sastavnica LMK, kao i stalni kontakt s građanstvom u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima i lovačkim društvima prije početka lovačke sezone i prije obavljanja poljoprivrednih radova, u cilju prevencije povreda državne granice

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Danas, 10. lipnja 2022. godine  u prostorijama Policijske uprave Koprivničko-križevačke  održan je godišnji sastanak hrvatskog i mađarskog izaslanstva Lokalno mješovite komisije (LMK) za drugi granični sektor.

Razmatrano je djelovanje Lokalno mješovite komisije u 2021. i 2022. godini  te je rad obje sastavnice LMK, kao i policije  na  graničnim sektorima, ocijenjen kao izvrstan obzirom da nisu zabilježene teže povrede, već samo manji broj lakših povreda državne granice.

Zajednički poslovi (rješavanje povreda državne granice, zamolbe za vodenim turama, privremeno otvaranje graničnog prijelaza i dr.) se obavljaju ekspeditivno i efikasno uz vrlo dobru međusobnu suradnju.

Kako je u proteklom razdoblju znatno povećan broj zahtjeva za odobravanjem plovidbi rijekama Murom i Dravom u sportske i rekreativne svrhe,  velika pozornost se daje informiranju sudionika o mogućim opasnostima i obvezi poštivanja propisa o sigurnosti plovidbe, tako da  na zajedničkom dijelu vodene granice nismo imali zabilježenih nesretnih slučaja.

Stanje sigurnosti na državnoj granici ocjenjeno je dobrim, no i dalje treba održavati  kvalitetan kontakt između sastavnica LMK, kao i stalni kontakt s građanstvom u zoni državne granice, posebice poljoprivrednicima i lovačkim društvima prije početka lovačke sezone i prije obavljanja poljoprivrednih radova, u cilju prevencije povreda državne granice.
 
 

Pisane vijesti