Prometna nesreća s ozlijeđenom osobom

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/novi.glog.PN.300.gif

U srijedu, 13. veljače, oko 15.40 sati u Novom Glogu vozačica M.G. (1960) upravljala je osobnim automobilom Škoda Felicia križevačkih registracijskih oznaka u smjeru Bjelovara.

Foto: Pu koprivničko-križevačka  

U srijedu, 13. veljače, oko 15.40 sati u Novom Glogu vozačica M.G. (1960) upravljala je osobnim automobilom Škoda Felicia križevačkih registracijskih oznaka u smjeru Bjelovara. Tom prilikom zbog neprilagođene brzine osobni automobil je uslijed zanošenja prešao na suprotnu stranu kolnika, gdje se sudario sa teretnim automobilom Man s priključnim vozilom Schmitz zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Zagreba upravljao vozač V.V. (1974). Osobni automobil potom je odbačen u jarak. 

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica osobnog vozila, kojoj je u Općoj bolnici Koprivnica vađena krv i izuzet urin poradi analize na prisutnost alkohola u organizmu. Vozač teretnog vozila nije bio pod utjecajem alkohola. 

Očevidne radnje na mjestu događaja obavili su policijski službenici Policijske postaje Križevci. 

Protiv vozačice M.G. biti će podnijet obavezni prekršajni nalog, a Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici biti će dostavljeno izvješće.

Zbog vršenja očevidnih radnji do 17.15 sati promet državnom cestom broj 28 bio je zatvoren i odvijao se obilaznim pravcima.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na klizavom i kolniku prekrivenom snijegom

Uslijed snježnih padalina kolnici su mjestimice prekriveni snijegom, mokri i skliski, a vidljivost smanjena. Pozivamo sve sudionike u prometu na povećani oprez i da koriste zimsku opremu.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja svog vozila stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog vozila i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova. Naglašavamo da se prilikom vožnje unatrag trebaju uključiti sva četiri pokazivača smjera na vozilu.



Stranica