Zimski uvjeti na cestama: Oprez u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/01/zima.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je pet prometnih nesreća -  dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozljeđene, te tri s materijalnom štetom. Obzirom na zimske uvjete na cestama,  sve prometne nesreće dogodile su se uslijed brzine neprilagođene stanju na kolniku i atmosferskim prilikama.

Ovim putem ponovno upozoravamo sudionike u prometu na dodatni oprez, te podsjećamo na korištenje propisane zimske opreme kako bi se tijekom nastupa zimskih uvjeta na cestama događanje prometnih nesreća svelo na minimum.

Sukladno vremenskoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom dana očekuju nas slab snijeg, kiša i niže temperature zraka poradi čega će kolnici biti mokri i skliski, te djelomice prekriveni snijegom, a vidljivost uslijed padalina smanjena. Pozivamo vozače da način vožnje prilagode uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima, odnosno da smanje brzinu kretanja vozila i povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu,  te da se prije svake radnje vozilom u prometu uvjere da ju mogu izvesti na siguran način.



Stranica