Provedena akcija nadzora teretnih automobila i autobusa

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

Jučer, 24. srpnja, od 17 do 21 sat, u suradnji sa Policijsim upravama međimurskom, varaždinskom i virovitičko – podravskom, provedena je akcija nadzora teretnih automobila i autobusa.

Foto: Ilustracija

Jučer, 24. srpnja, od 17 do 21 sat, u suradnji sa Policijskim upravama međimurskom, varaždinskom i virovitičko – podravskom,  provedena je akcija nadzora teretnih automobila i autobusa.

Policijski službenici kontrolirali su 26 vozila, od čega sedam teretnih automobila i jedan autobus. Ukupno je utvrđeno 20 prekršaja, od čega je šest prekršaja vozača teretnih automobila, prekršaj vozača autobusa i dva prekršaja pravnih i odgovornih osoba.

Izvršeno je šest tehničkih pregleda teretnih automobila na cesti.

Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama utvrđena su tri prekršaja vozača teretnih automobila - nepropisno mimoilaženje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnog pojasa. Sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu utvrđena su tri prekršaja neposjedovanja tahografskih listića za prethodnih 28 dana.

Prilikom nadzora autobusa utvrđen je jedan prekršaj sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama – tehnička neispravnost svjetlosnog sklopa, poradi koje će osim vozača biti sankcionirana pravna osoba koja je vlasnik vozila i odgovorna osoba u pravnoj osobi.

Tijekom provođenja akcije nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.



Stranica