Rezultati akcije nadzora brzine kretanja vozila

Slika PU_KK/Vijesti/2017/11/brzina.1.png

U četvrtak, 7. prosinca, od 12 do 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila.   

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 7. prosinca, od 12 do 24 sata na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provedena je akcija nadzora brzine kretanja vozila.  

Tijekom akcije sankcionirano je ukupno 64 prekršaja, od čega je 44 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila (69 posto). U sklopu akcije brzine kretanja vozila radi prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja naplaćeno je 11 novčanih kazni, uručeno je devet obavijesti o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja ½ visine novčane kazne od 3 dana, izdana su dva obavezna prekršaja naloga, podnijeto je 16 optužnih prijedloga odnosno izvješća o počinjenom prekršaju, te je izdano šest mjera pisanog upozorenja. 

Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja od 10 do 20, a potom od 20 do 30 kilometara na sat. Prekršaji prekoračenja brzine kretanja van naselja nisu utvrđeni. 

Najveća izmjerena brzina kretanja u naselju zabilježena je u 13.01 sati u Ulici S. Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat, iako je brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat. Tijekom akcije nadzora brzine kretanja nisu zabilježene prometne nesreće uslijed brzine.



Stranica