Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2014/06/pol.vozilo.bmp

Utvrđeno je 118 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 37 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustarcija

Tijekom vikenda, od 25. do 28. srpnja, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje, neprilagođena brzina i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Pod utjecajem alkohola bila su tri vozača koji su prouzročili prometne nesreće.

Utvrđeno je 118 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 37 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je osam vozača, a uhićena su tri vozača protiv kojih je proveden žurni prekršajni postupak. Jedan vozač je predan u zatvor u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u nedjelju, 27. srpnja, u 19.25 sati u Đurđevcu, kada je 59 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,09 g/kg.

Najveća brzina kretanja vozila očitana je u petak, 25. srpnja, u 13.07 sati u Vlaislavu, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 104 kilometara na sat, na mjestu gdje je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu na mokrom i klizavom kolniku

Kako je uslijed kišnih padalina vidljivost smanjena a kolnici su mokri i klizavi, pozivamo sve sudionike da u prometu sudjeluju uz povećan oprez.

Posebno ističemo da su vozači motornih vozila dužni prilagoditi brzinu kretanja stanju kolnika i gustoći prometa na cestama, odnosno smanjiti brzinu kretanja svojih vozila, te da su dužni povećati razmak u odnosu na vozilo ispred sebe, ali i imati dovoljan razmak između svog i vozila kojeg pretječu, odnosno pješaka kojeg obilaze. Ističemo nužnost pravovremene najave promjene smjera kretanja uključivanjem odgovarajućih pokazivača smjerova. Naglašavamo da se prilikom vožnje unatrag trebaju upaliti sva četiri pokazivača smjera na vozilu.

Vozače bicikala upozoravamo da mokar i klizav kolnik pridonosi većoj nestabilnosti bicikla i povećava mogućnost pada i ozljeđivanja. Također, pozivamo ih da prilikom upravljanja biciklima koriste reflektirajuće prsluke ili reflektirajuću biciklističku odjeću, te da za vrijeme vožnje na biciklima imaju upaljena prednja bijela i stražnja crvena svjetla, kako bi  što bili uočljiviji.



Stranica