Rezultati pojačanih mjera tijekom vikenda

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/palica01.jpg

Tijekom vikenda, od 23. do 26. rujna, na području PU koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 159 prekršaja. Utvrđeno je 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, pet prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom.

 Foto: Ilustracija  

Tijekom vikenda, od 23. do 26. rujna, na području PU koprivničko - križevačke prilikom nadzora cestovnog prometa utvrđeno je 159 prekršaja. Utvrđeno je 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, pet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilima, pet prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja nekorištenja zaštitne kacige i četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom. 

Tijekom provedbe aktivnosti u nadzoru prometa u posebnu prostoriju za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je smješteno šest vozača. 

Iz prometa je isključeno ukupno 29 vozača i devet vozila, te je utvrđeno šest prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu i jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. 

Najveća koncentracija alkoholaizmjerena je  u petak, 23. rujna, u 21.21 sati u Đurđevcu, u Vinogradskoj ulici, gdje je hrvatski državljanin (1980) upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,29 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do otrježnjenja. 

Najveća izmjerena brzinakretanja zabilježena je u nedjelju, 25. rujna, u 18.09 sati u Novigradu Podravskom, u Virovskoj ulici gdje je hrvatski državljanin (1978) upravljao osobnim automobilom brzinom od 109 km/h na mjestu gdje je ograničenje 60 km/h.

Tijekom vikenda zabilježene su četiri prometne nesreće od čega tri s povrijeđenim osobama, kojom prilikom su tri osobe zadobile teške tjelesne ozljede i jedna osoba lake tjelesne ozljede.



Stranica