Rezultati preventivne akcije "Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022"

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/04/danitehnickeispravnosti.2022.jpg

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke preventivnom pregledu pristupila su ukupno 24 vozača vozila

Foto: Ilustracija

Od 25. travnja do 30. travnja 2022. godine u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske i stanica za tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa provedena je akcija „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2022.“
 
Akcija je bila usmjerena na, besplatni i neobavezni nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila L kategorije, a vozači su o provođenju iste bili upoznati putem radio emisija, promotivnih plakata i web stranice policijske uprave.
 
Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke preventivnom pregledu pristupila su ukupno 24 vozača vozila „L“ kategorije, (4 – Policijska postaja Koprivnica, 20 – Policijska postaja Križevci) od kojih je kod jednog utvrđena tehnička neispravnost. Tijekom akcije niti jedan motocikl ili moped nije upućen na izvanredni nadzorni tehnički pregled niti je isključen iz prometa.
 
U spomenutom vremenskom razdoblju na području policijske uprave zabilježena je jedna prometna nesreća ove kategorije vozila u kojoj je vozač motocikla zadobio teške tjelesne ozljede, a uzrok iste je neprilagođena brzina.
 
Vozačima mopeda i motocikala, koji su pristupili stanici za tehnički pregled radi preventivne i besplatne kontrole tehničke ispravnosti, darivani su od strane djelatnika Centra za vozila Hrvatske prigodnim poklonima.
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila