Rezultati preventivno- represivne akcije nadzora brzine kretanja vozila

Slika /ikone/laser.1.jpg

Tijekom akcije 21 vozač je zatečen u prekoračenju brzine kretanja vozila

Foto: Ilustracija

U prvih jedanaest mjeseci 2020. godine na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 108 prometnih nesreća. Nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama, a zabilježena je 41 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama  i 67 s materijalnom štetom. Brzina kao uzrok zabilježena je u 26 prometnih nesreća, od čega 12 nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama stradalo je 20 sudionika, o čega su četiri osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a 16 lakše.
 
Shodno navedenome, a u cilju povećanja stanja sigurnosti jučer, 15. prosinca, od 10 do 16 sati, na području policijske postaje provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“. Tom prilikom 21 vozač je zatečen u prekoračenju brzine kretanja vozila, jedan vozač je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan u nepropisnom parkiranju vozila.   
 
Najveća brzina kretanja vozila zabilježena je u 10.25 sati, na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu kada se vozač kretao osobnim automobilom brzinom od 105 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat. Ističemo i prekoračenje brzine kretanja u na državnoj cesti u Svetom Ivanu Žabno gdje se vozač kretao osobnim automobilom brzinom od 100 kilometara na sat iako je brzina prometnim propisom ograničena na 50 kilometara na sat.    
 
Obzirom na činjenicu da prometne nesreće kojima je uzrok brzina čine skoro četvrtinu broja svih prometnih nesreća te je uz vožnju pod utjecajem alkohola jedna od najčešćih uzroka događanja prometnih nesreća i stradavanja na našim cestama, apeliramo na sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, posebno onih koji se odnose na brzinu kretanja vozila, a posebno apeliramo na vozače da izbjegavaju vožnju u alkoholiziranom stanju.
 
Policijska postaja Križevci će i dalje provoditi ovakve akcije te kroz redovnu službu vršiti nadzor prometa na najugroženijim lokacijama kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i broj stradavanja osoba u istima.
 
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila